Szeptember 15.

Dátum: 2011. szeptember 15. csütörtök, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Hurrá!!! Vége a méh-etetésnek!!!
Már kitaláltam, hogy télen szögelek szúnyoghálót a keretek tetejére, így jövőre, ha etetnem kell őket, legalább nem tudnak nekem jönni. Legalábbis remélem.
Ma délután 20-30 molnárfecske körözött a tanya felett, már nagyon gyülekeznek. Gondolom, nemsokára útra kelnek Afrikába.
A molnárfecske hazánkban gyakori fészkelő, csapatokban költ. Megtelepedésüket elősegíthetjük, ha tavasszal sarat csinálunk nekik, amiből meg tudják építeni fészküket az eresz alá. Évente kétszer költenek, egy fészekaljban általában 4-5 tojás van. A szülők felváltva kotlanak, és körülbelül két hét után kelnek ki a fiókák. Mindkét szülő eteti őket. A molnárfecskék csak repülő rovarokkal táplálkoznak.
Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11