November 6.

Dátum: 2011. november 6. vasárnap, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Ma volt egy utolsó atkairtás a méheknél. Ha bejön a hideg, jó lenne berakni a kaptárakat egy elsötétített, fedett helyre, mert különben ha korán tavaszodik, kirepülnek, de még nem találnak maguknak élelmet, és könnyen elpusztulhatnak.
Később, amikor mentem át a szamarakkal a kukoricásba, a vadgesztenyefán nagyon rikácsolt egy madár, úgyhogy visszaszaladtam a távcsőért és megnéztem: egy nagy őrgébics volt.
A nagy őrgébicsek Magyarországon gyakori téli vendégek. Általában villanyvezetékeken, kisebb fák tetején üldögélnek magányosan. Ősszel táplálékuk főleg rovarokból áll, a hideg beálltával aztán pockot, egeret, és néha kisebb madarakat is zsákmányolnak, utóbbiakat a levegőben kapják el. A fölösleges élelmet tüskés ágakra szúrják. Vadászat közben gyakran szitálnak a levegőben, röptük hullámos.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11