November 1.

Dátum: 2011. november 1. kedd, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Ez a kukoricaszár szedés nem megy olyan könnyen, mint gondoltam, mert ráadásul olyan gaz nőtt közé, ami ráragad az ember ruhájára, és utána nagyon sokáig tart kiszedni belőle. Ezért rövid gondolkozás után úgy döntöttem, hogy átengedem a szamarakat, majd ők letakarítanak onnan mindent, ami ehető. Csak pár helyen kellett megcsinálni ehhez a kerítést. Munka közben végre meghallottam a darvak hangját: közeledtek a tanya felé. Már hiányoltam őket, mert mindig október végén jönnek erre. Eldobtam mindent, és szaladtam a távcsőért: a ragyogó napsütésben kb. 40-50 madár repült át felettem.
A darvak utoljára az 1900-as évek elején költöttek Magyarországon, azóta, a mocsarak lecsapolását követően már csak átvonuló madarak hazánkban. Költőterületükön füvet, növényi hajtásokat, rovarokat, néha halakat, kisebb emlősöket és madárfiókákat esznek, nálunk elsősorban a nagy kukoricatarlókat keresik fel. Afrikai telelőhelyükön nagy csapatokba verődnek. Költőhelyként zavartalan helyet keresnek nádasokban, mocsarakban, vizes erdei tájakon, vagy lakatlan pusztákon. Fészekaljuk 2 tojásból áll, melyen mindkét szülő felváltva kotlik. A fiókák néhány nap múlva elhagyják a fészket, de a vonulás idejéig a szülők még gondoskodnak róluk. A fiatal madarak 3 éves korukra válnak ivaréretté.
Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Oldalak: 1 - 11