2011. május 30.

Dátum: 2011. május 30. hétfő, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Reggel majdnem lekéstük az iskolabuszt, mert először is a volt koripályánkon (amúgy búzamező) a megmaradt kis vízfolton láttunk két szürke gémet, aztán az úton egy csomó iciri-piciri béka volt, és ezeket kerülgettük. Elég lassan haladtunk, de gondoltam, úgyis megvár a busz, igazán megérthetik, hogy nem akarunk tömeggyilkosságot elkövetni!
Ékköves ma végre úgy döntött, hogy szeretné közelebbről is szemügyre venni Haragost. Már ideje volt, mert úgy éltek egymás mellett, mint akik húsz éve házasok… Odatolatott a hucul ménhez, csak mikor az felugrott, elindult, így szegény Haragos egy idő után megunta, és leugrott róla. Miután ez többször megismétlődött, kénytelen voltam megfogni a hucul kancát, hogy addig a kis ideig maradjon már legalább egyhelyben… :-)
A szürke gém mozdulatlanul áll a vízben, úgy lesi a halakat, vízi rovarokat, békalárvákat, majd hirtelen lecsap zsákmányára. Nyár végén a tarlókon apró rágcsálókra, sáskákra vadászik, gyakran gólyákkal együtt. Reptében nyakát „s” alakban begörbíti, nem nyújtott nyakkal repül, mint a gólya. Általában rokon gémfajokkal együtt fészkel a folyókat kísérő ártéri erdők fáin. Egyszer régen voltam egy ilyen telepen, ott a párok kis kócsagokkal és bakcsókkal éltek együtt.

Fénymadár Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11