2011. április 22.

Dátum: 2011. április 22. péntek, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75

Újra elkezdtünk dolgozni Regével, és olyan, mintha nem is maradt volna ki egy hónap. Ezért is imádom a huculokat…

Azt hiszem, több kiscsirke már nem lesz, ezért átraktam őket egy nagyobb ketrecbe és kivittem napozni az egész társaságot. Harmincan vannak! Nem gondoltam volna azok után, amin keresztülmentek még tojás korukban!

Délután fél négykor Vilma kezdett hangosan mekegni: beindult az ellés. Nem bírtam hallgatni, annyira ordított, úgyhogy kimentem kaszálni. Gondoltam, ha negyed óra múlva nincsen semmi, elkezdek aggódni. (persze már aggódtam…) Mire visszamentem, egy fehér kiskecskéről nyalogatta le a magzatburkot. Na, ez könnyen ment! Pár percig minden nagyon idilli volt, aztán megint mekegett kettőt, és már jött is a következő magzatburok.

Az első nyomásra megjelentek a patácskák. Kis szünet.

A második nyomásra (ennek többször nekifutott) kibukkant a fej. Kis szünet.

A harmadik nyomásra kicsusszant az egész kiskecske. Vilma rögtön megfordult, és lehajolt hozzá,

aztán elkezdte lenyalogatni róla a magzatburkot.

Egy kis probléma volt, mert hol az egyiket tisztogatta, hol a másikat, de négyre (!), igaz, még egy kicsit nedvesen, de mind a két kiskecske állt és kereste a tejet. A végeredmény: egy fehér kisfiú (bak) és egy fekete kislány (jerke). Neki nagyon örültem, mert Vilma a legjobb kecskénk, és szerettem volna egy lányát megtartani. Van rajta egy fehér folt is, csak pont a másik oldalán, mint Vilmának. :-)

Fénymadár Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11