2012. január 2.

Dátum: 2012. január 2. hétfő, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Olyan tavaszias idő van, hogy azt sem bánnám, ha így maradna! Most legalább tudunk dolgozni a szomszéd tanyán: éppen istállót bontunk, még mielőtt összedőlne az egész. Egyik még mindig nagyon szeretne férjhez menni, már várom, hogy vége legyen ennek az időszaknak.
Délután egy kékes rétihéja repült át a legelő fölött.
A kékes rétihéja hazánkban már csak téli vendég. A vonuló madarak nagy része október-novemberben érkezik, és ezek a példányok rendszerint márciusig itt telelnek.  Elsőként a sötétbarnás színű tojók jelennek meg, s csak a kemény hidegek beálltával követik őket a kisebb hímek: ők hamvasszürke színűek, az evezőik vége pedig fekete. A farcsíkja a tojónak és a hímnek is fehér. A rétihéják a rétek fölött alacsonyan, imbolyogva repülnek, kisebb emlősöket és beteg madarakat zsákmányolnak. Csak néha szállnak le pihenni a földre, nem a fákra.

Olyan tavaszias idő van, hogy azt sem bánnám, ha így maradna! Most legalább tudunk dolgozni a szomszéd tanyán: éppen istállót bontunk, még mielőtt összedőlne az egész. Egyik még mindig nagyon szeretne férjhez menni, már várom, hogy vége legyen ennek az időszaknak.Délután egy kékes rétihéja repült át a legelő fölött.A kékes rétihéja hazánkban már csak téli vendég. A vonuló madarak nagy része október-novemberben érkezik, és ezek a példányok rendszerint márciusig itt telelnek.  Elsőként a sötétbarnás színű tojók jelennek meg, s csak a kemény hidegek beálltával követik őket a kisebb hímek: ők hamvasszürke színűek, az evezőik vége pedig fekete. A farcsíkja a tojónak és a hímnek is fehér. A rétihéják a rétek fölött alacsonyan, imbolyogva repülnek, kisebb emlősöket és beteg madarakat zsákmányolnak. Csak néha szállnak le pihenni a földre, nem a fákra.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11