2012. Február 14.

Dátum: 2012. február 14. kedd, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Fantasztikus, de ma napközben nulla fok fölé emelkedett a hőmérséklet! Ebben a gyönyörű időben csináltam egy kantárt Ékkövesnek, és nekiálltam, hogy Kingának készítsek egy hámot, mert tavasszal meg kéne próbálni befogni kocsiba.
A délutáni napsütésben a szalmabálák körül citromsármányok keresgéltek békésen, még az sem nagyon zavarta őket, hogy a közelben vagyok.
A citromsármányok télen lakott területekre is behúzódnak. A hímek feje és testük alsó része rikító sárga, a tojók tollazata fakóbb, és fejük, torkuk sávozottabb. Télen csapatokban élnek, a költési időszakban pedig párban. A hímek már februárban énekelni kezdenek. Párosodás előtt a hím és a tojó is fűszálakat vesz a csőrébe, majd leejti azokat. A fészket végül csak a tojó építi meg a talajra, vagy alacsonyan egy sűrű bokorba. Fészekrakáshoz kedvelik a folyókat kísérő ligeterdőket, erdei tisztásokat, ritkás erdőket, bokros, fás legelőket. A citromsármányok magokat, zöld növényi részeket, bogyókat és rovarokat esznek. Magyarországon rendszeres fészkelők.

Fénymadár Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11