2012. Április 27.

Dátum: 2012. április 27. péntek, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75

Az utolsó nap a gyakorlásra! Azt hiszem, fel vagyunk készülve a huculösvényre. Gyömbér, némi gondolkodás után még a kislánnyal is megcsinálja az akadályokat.
Etetés után kimentünk a kukoricaföldre: még pár sor volt hátra az ültetésből, és be szerettem volna fejezni ma az egészet. Innen ráláttunk a lovakra. Ékköves valahogy furcsán viselkedett: egy huculban az a legfurcsább, hogy nem eszik. Akkor biztos, hogy valami nagyon nem stimmel… Félrevonult, megint vissza, megint félre, aztán megint vissza: itt nemsokára hucul csikó lesz! Otthagytam a kukoricaültetést, és a fényképezőgéppel a kezemben leültem a hucul közelébe. Persze nem tudta, mit ülök ott, ezért úgy döntött, hogy mégiscsak inkább eszik. Láttam, hogy zavarom, így otthagytam, és messziről követtem az eseményeket. Pár perc múlva bevonult a bokszokhoz, és lefeküdt a földre. Már nem mertünk oda se nézni, nehogy zavarjuk.

ekkoves-ellik-1
Aztán elfolyt a magzatvíz.

ekkoves-ellik-2

Zápor otthagyta a vacsorát (!!!), és végig ott téblábolt a hucul kanca körül: úgy viselkedett, mint egy aggódó apuka.

Ékköves úgy döntött, hogy boxban fog elleni, ezért felállt, és bevonult az egyikbe. Óvatosan odanéztem, de csak

ekkoves-ellik-3
Zápor látszott nyaktól, a feje belógott és úgy vigyázott Ékkövesre.

Pár perc múlva, mikor hallottuk, hogy nyög a hucul kanca, már nem bírtam tovább: muszáj volt odamennem. A paták vége már kilátszott.

ekkoves-ellik-4
Gombi és Gyömbér is otthagyta a vacsorát: jöttek lelki támaszt nyújtani Ékkövesnek. Aztán kis idő múlva egy nyomással kicsusszant a csikó.
Ékköves még percekig feküdt az oldalán. A csikó felemelte a fejét, és akkor Zápor, és a két hucul kanca sorban odamentek, és megszagolták. Ékköves még mindig az oldalán feküdt, amikor a hucul csikó már megpróbált felállni. Kezdtem aggódni: nagyon hosszú percek voltak ezek… Végre kipihente magát a hucul kanca, felhasalt, és hátrafordult, megszagolta a kicsit, majd

ekkoves-ellik-5
újabb hosszú percek múlva végre felállt.

Aztán viszonylag hamar eljött tőle a méhlepény. A hucul csikó felé fordult, és elkezdte letisztogatni, miközben az próbált lábra állni.

ekkoves-ellik-6
Addig maradtunk, amíg fel nem állt.

Rege is odament, megnézte Ékkövest, de nagyon nem érdekelte a dolog, visszament enni. Miután felállt a hucul csikó, már Zápor is magára hagyta az újdonsült anyát. Adtam még nekik jó sok szénát, hogy azzal legyenek elfoglalva, aztán magukra hagytam őket. Este még kinéztem Ékkövesre: a hucul csikó békésen feküdt a boxban. Olyan nyugodtnak tűnt, hogy úgy éreztem, kancacsikó lett.

Fénymadár Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11