2011. március 17.

Dátum: 2011. március 17. csütörtök, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75

Először kicsit furcsállottam, hogy sirályok repülnek át néha a tanya felett, és bíbicek hangját hozza ide a szél, hiszen itt minden csupa homok, és sehol egy tó, de a tavalyi rengeteg csapadék miatt nem is olyan messze tőlünk hatalmas belvíz van még mindig. Így már kezdem megszokni a reggelenként átrepülő szürke gémeket is.
Az elmúlt napokban rengeteget kertészkedtünk és lovagoltunk, most jól jön ez a kis eső, legalább egy kis lélegzethez jutok.
Az állatorvos is eljött, megnézte Regét, azt mondta, hogy most már annyira ne sajnáljam, hiába adja elő a hattyú halálát, igenis egy kicsit ügetnie is kellene, hogy minél előbb visszanyerje az eredeti formáját minden testrésze.

Ma reggel megint hallottam egy olyan kicsi madarat énekelni, amit idén még nem: a csilpcsalp-füzikét. Hangjukat könnyű felismerni, mert a hímek azt ismételgetik, hogy „csilp-csalp, csilp-csalp”. Lomberdőkben, bokrosokban, parkokban élnek, viszonylag gyakran hallani őket. Gömb alakú fészküket a földre építik, az aljnövényzet közé. Főleg rovarokkal, hernyókkal táplálkoznak, a levéltetveket is leszedegetik a fák leveleiről.

Fénymadár Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Oldalak: 1 - 11