2011. április 29.

Dátum: 2011. április 29. péntek, kategória: Napló, írta: Gosztonyi Fanni

Warning: Creating default object from empty value in /home2/buspit73/public_html/fenymadaregyesulet.info/wp-content/plugins/linklaunder-seo-plugin/nusoap.php on line 75
Két nap után úgy döntöttek a hucul lovak, hogy bejönnek vacsorázni, és mindezt este fél nyolckor találták ki, amikor már azt hittem, vége van a napnak. Kénytelen voltam adni nekik, mert Gyömbér úgy tud nézni, olyan reménykedve, és ha elhaladok a takarmányos felé, akkor még biztatóan nyihog is hozzá, hogy igen, jó irányba megyek. Mindezt a hatalmas hasával, mert még mindig nem ellett meg…
Már a kakukkok hangját is lehet hallani az erdőben.
A kakukk költésparazita madár: nem épít fészket és nem kotlik, tojásait más madarak fészkébe rakja. Mindegyikbe egyet, ugyanakkor az ott lévők közül egyet kivesz. A gazdamadarak általában nem veszik észre a cserét. Kedvenc gazdamadarai a nádirigó és a vörösbegy, de még sok más madár fészkéhez is ellátogat: már harminc madárfaj fészkében találtak hazánkban kakukktojást. A fiókák pár nappal előbb kelnek ki, mint a gazdamadár fiókái, és kikelés után a többi tojást, vagy a már kikelt fiókákat kilökik a fészekből. A mostohaszülők így egyetlen fiókaként nevelik fel.
A kakukk rovarokkal, főként nagytestű, szőrös hernyókkal táplálkozik, melyeket más madár nem szívesen fogyaszt.
Fénymadár Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Oldalak: 1 - 11